Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Cosi je ve vzduchu

Cosi je ve vzduchuFranice, 2012

Originální název: Après mai

Režie: Olivier Assayas

Žánr: Drama

Stopáž: 122 min.

Premiéra v ČR: 10. 10. 2013

Hrají: Clément Métayer, Lola Créton, Félix Armand, Carole Combes, India Salvor Menuez

Zápletka: „Poutavý a výstižný portrét francouzské mladé scény 70. let, plné politiky, umění a sexu.”

Paříž na začátku 70. let. Gilles, mladý vysokoškolský student, je zcela pohlcen politickou a tvůrčí vřavou tehdejší doby. Stejně jako jeho přátelé, i on se zmítá mezi svým radikálním postojem a osobními ambicemi. Skrze romantická setkání a umělecké objevy se Gilles a jeho přátelé dostanou do Itálie a následně do Londýna. Další, co na ně však čeká, je nelehká volba. Tito mladí nadšenci se budou muset konečně rozhodnout, kde je, v této bouřlivé době, jejich místo.

Uznávaný francouzský filmový tvůrce Olivier Assayas přináší volné pokračování svého snímku Chladné vody (1994), kdy se opět noří do stále neznámých a fascinujících hlubin Francie 70. let. Snímek Apres mai byl uveden v soutěži na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách a vynesl Assayasovi dvě prestižní ocenění – Fondazione Mimmo Rotella Award a Golden Osella pro nejlepší scénář. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Chicagu byl film nominován na cenu Gold Hugo.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eleven + six =

Starší příspěvky:
2 zbraně

USA, 2013 Originální název: 2 Guns Režie: Baltasar Kormákur Žánr: Drama, akční, thriller Stopáž: 109 min. Premiéra v ČR: 10....

Zavřít