Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Oranžová láska

OranzovaLaskaUkrajina, 2006

Originální název: orANGELOVE

Režie: Alan Badoev

Žánr: Drama, milostný

Stopáž: 84 min.

Premiéra v ČR: 11. 7. 2013

Hrají: Olga Makejeva, Alexej Čadov

Zápletka: „Jejich city jsou jako oheň. Jejich láska je jako hra. Jejich setkání… byl omyl.”

Mladý režisér Alan Badoev ve svém celovečerním hraném debutu rozehrává hru na život a na smrt a zkoumá hranice vášnivé a osudové lásky, která má přežít cokoliv na světě.

Dva neznámí mladí lidé, unikající před bouřkou, naskočí do staré tramvaje. On sotva lapající dech v pomačkaných obnošených šatech a bosý. Ona, štíhlá rusovláska s velkým pouzdrem na violoncello a též bosá. On je úspěšný fotograf a neúnavný cestovatel a ona zase nadějná a věčně snící studentka konzervatoře. Tito dva doposud neznámí lidé se do sebe zamilují. Zdá se, že je nic nedokáže rozdělit, a tak přijímají zvláštní nabídku umírajícího muže, hledajícího zamilovaný pár na pronájem jeho honosného podkrovního bytu s jídlem a se vším, co je k životu potřeba. Jejich láska by však měla být tak silná, že pár přežije pouze v přítomnosti svého partnera – až do majitelovy smrti. Pokud to dvojice dokáže, přejde byt automaticky na ně. Zamilovaný pár vstoupí do prostranného bytu, odstřihne telefon, odstraní zvonek u dveří a zbaví se všeho, co by je mohlo spojovat s vnějším světem. Tajemný list však rozpoutá sérii událostí, během nichž zjistí, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three × 4 =

Starší příspěvky:
Únos

Dánsko, 2012 Originální název: Kapringen Režie: Tobias Lindholm Žánr: Drama Stopáž: 99 min. Premiéra v ČR: 11. 7. 2013 Hrají: Pilou...

Zavřít